
Postup
1 Nejprve si připravte sušené houby. Nasypte je do žáruvzdorné misky a zalijte je horkou vodou. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte houby nabobtnat.
Mezi tím, co houby bobtnají, si ve velkém hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Jakmile začne zelenina chytat zlatavou barvu, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Vše nechte restovat do krásně zlatohnědé barvy.
2 Jakmile je směs hotová, zaprašte ji hladkou moukou, vytvoří se vám tak jíška. Do takto hotové směsi, přidejte na větší kostky nakrájené brambory, sušené chilli papričky Habanero a vše zalijte horkou vodou. Osolte, opepřete, přidejte na kousky nakrájený česnek, bobkový list, čerstvou nať z celeru, libeček, majoránku a mletý kmín. Polévku nechte vařit, dokud zelenina nebude měkká. Poté vyndejte chilli papričky a koření. Hotovou polévku můžete ještě posypat Habanero vločkami.
Ingredience
- Použité chilli
- 5 g sušených chilli papriček Habanero
- Ingredience
- 100 g másla
- 300 g mrkve
- 200 g celeru
- 150 g petržele
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 800 g brambor
- 1,5 l vody
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 2 ks bobkového listu
- 1 ks celerové natě
- 1 ks libečku
- 70 g sušených hub
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce mletého kmínu