
Postup
1 Ve velkém hrnci (nejlépe litinovém) si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou mrkev, petržel a celer. Se zeleninou důkladně míchejte, aby se nepřipalovala.
Jakmile začne zelenina hnědnout, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli orestujte. Poté přidejte na drobné kostičky nakrájený česnek a velmi krátce orestujte.
2 Poté do směsi přidejte mleté maso, které zprudka osmahněte a dochuťte solí, pepřem a provensálském kořením. Vše důkladně promíchejte.
3 Dále do směsi přidejte rajčatový protlak, sekaná rajčata a chilli mash Trinidad Scorpion Moruga. Podlijte vývarem a zakryté pokličkou duste za občasného míchání, 90 minut.
4 Na závěr případně ještě dochuťte solí. Podávejte se špagetami, nasekanou petrželovou natí a strouhaným parmezánem.
- Použité chilli
- 1 lžíce Trinidad Scorpion Moruga mash
- Ingredience
- 5 lžic olivového oleje
- 350 g mrkve
- 200 g petržele
- 200 g celeru
- 3 ks červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 750 g mletého hovězího masa
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 lžíce provensálského koření
- 3 lžíce rajského protlaku
- 2 plechovky sekaných rajčat
- 0,5 l hovězího vývaru
- 1 hrst špaget
- 1 hrst parmezánu
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 90 min