Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.cz

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Postup

1 Ve velkém hrnci (nejlépe litinovém) si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou mrkev, petržel a celer. Se zeleninou důkladně míchejte, aby se nepřipalovala. Jakmile začne zelenina hnědnout, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli orestujte. Poté přidejte na drobné kostičky nakrájený česnek a velmi krátce orestujte.
2 Poté do směsi přidejte mleté maso, které zprudka osmahněte a dochuťte solí, pepřem a provensálském kořením. Vše důkladně promíchejte.
3 Dále do směsi přidejte rajčatový protlak, sekaná rajčata a chilli mash Trinidad Scorpion Moruga. Podlijte vývarem a zakryté pokličkou duste za občasného míchání, 90 minut.
4 Na závěr případně ještě dochuťte solí. Podávejte se špagetami, nasekanou petrželovou natí a strouhaným parmezánem.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Trinidad Scorpion Moruga mash
  • Ingredience
  • 5 lžic olivového oleje
  • 350 g mrkve
  • 200 g petržele
  • 200 g celeru
  • 3 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 750 g mletého hovězího masa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 plechovky sekaných rajčat
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 1 hrst špaget
  • 1 hrst parmezánu
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 90 min

Videorecept

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu