
Postup
1 Na malé pánvi smícháme 115ml vody, rýžový ocet, cukr, namačkaný česnek a chilli vločky. Mícháme na středním ohni, dokud se cukr nerozpustí.
2 Přivedeme k varu a necháme vřít po dobu 5 minut, občas promícháme.
3 V hrníčku nebo malé misce smícháme kukuřičný škrob s 30ml vody.
4 Po 5 minutách vaření, pomalu vmícháme kašovitou hmotu z kukuřičného škrobu.
5 Opět přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1 minutu na mírném ohni. Pokud budeme chtít omáčku hustější, vaříme další minutu.
6 Uchováváme v lednici.
- Použité chilli
- 2 lžičky Chaotian vloček
- Ingredience
- 115 ml vody
- 60 ml rýžového octa
- 55 g cukru
- 1 ks stroužku česneku
- 11/2-2 lžičky chaotian vloček
- 30 ml vody
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 5 min
- Doba vaření 10 min