Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.cz

Chilli v prášku

Chilli koření v prášku jsou sušené chilli papričky drcené na velmi jemný prášek. Chilli prášek má dlouhou životnost, pokud se skladuje ve vzduchotěsné nádobě mimo teplo a světlo. Má široké možnosti využití v kuchyni a jídlu dodá pikantní ostrost s typickou příchuťí dané papričky.

Ancho chilli prášek 10 g

Ancho chilli prášek 10 g
[{"title":"Ancho chilli pr\u00e1\u0161ek 10 g","href":"https:\/\/w24cdn.cz\/www.thechillidoctor.cz\/_\/1200x800-0-0-0-0\/product\/product_174\/929497958a8640439775035c3c71ac7c.jpg"},{"title":"Ancho chilli pr\u00e1\u0161ek 10 g","href":"https:\/\/w24cdn.cz\/www.thechillidoctor.cz\/_\/1200x800-0-0-0-0\/product\/product_174\/9c42c6ab684ea525942080d657a88200.jpg"},{"title":"Ancho chilli pr\u00e1\u0161ek 10 g","href":"https:\/\/w24cdn.cz\/www.thechillidoctor.cz\/_\/1200x800-0-0-0-0\/product\/product_174\/4a69d118df76f7745c2cfb30975552be.jpg"}]

Jak vypadá a chutná nejoblíbenější mexické chilli? Jako sušené švestky! Ancho jsou tmavě fialovou až černou sušenou verzí papriček Poblano a rozemleté na jemný prášek nabízí v kuchyni široké využití. Mají zemitou a jemně nasládlou švestkovo-rozinkovou chuť a z každého jídla vykouzlí příjemně pikantní záležitost, kterou s chutí ocení i úplní chilli začátečníci.

Pálivost
  • 1
SHU jednotky 2 500
Složení Ancho chilli papričky 100 %
Země původu Mexiko
Cena za 1 ks vč. DPH 39 Kč
Skladem Expedujeme 21.09.2020
/ancho-chilli-prasek-10-g-e174.htm
Popis

Ancho chilli prášek 10 g

Mexická královna mezi papričkami

Vsaďte na mexickou klasiku. Sušené Ancho jsou v této zemi nejoblíbenějšími a nejpoužívanějšími papričkami vůbec (hned za nimi jsou Guajillo). Typická je jejich tmavě fialová až černá barva. 

Ancho jsou sušenou verzí tmavě zelených lesklých papriček Poblano, které dorůstají do velikosti až 10 cm. Pochází z mexického státu Puebla, které bylo v historii významným španělským koloniálním místem a sehrálo důležitou roli v utváření tradiční mexické kuchyně. Pro zajímavost, z města Pueblo pochází také ikonické mexické jídlo "chiles en nogada" inspirované mexickou vlajkou, které vzniklo na počest ukončení Mexické války o nezávislost v roce 1821. Jedná se o plněnou zelenou Poblano papričku, přelitou bílou smetanou a posypanou šťavnatými červenými semínky granátového jablka. 

Papričky Ancho jsou jedny z nejméně pálivých vůbec, proto se při jejich používání nemusíte vůbec zdráhat. Patří mezi papriky roční (Capsicum annum) a jejich pálivost se pohybuje jen okolo 1 000 2 500 SHU. Zajímavá je jejich ovocněsladká chuť. Vzhledově i chuťově totiž připomínají švestky, s podtónem rozinek.

Pozvěte chuť Mexika do své kuchyně

Na Ancho papričky je spolehnutí vždycky. Z každého jídla dokážou vykouzlit pikantní, ale nijak spalující záležitost, kterou ocení i chilli nováčci. Dodají jakékoliv studené i teplé omáčce, salse, enchiladas nebo polévce jemný hřejivý nádech a zemitou chuť, a skvěle tak podtrhnou chuť ostatních surovin. Své místo si určitě najdou ve vašich masových pokrmech nebo tamales. Stejně jako doma v Mexiku. Díky své švestkovorozinkové nasládlé chuti a mírné pálivosti jsou ideální do sladkých dezertů nebo v kombinaci s čokoládou.

 

/product-action/increment-product-view-count?productId=174

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu