Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Adobo marinované kuřecí tacos

Adobo marinované kuřecí tacos

Postup

1 Ze sušených chilli papriček odstraníme stopky a semínka. Vložíme papričky do misky a zalijeme je tak, aby všechny papričky byly ponořené ve vodě. Louhujeme asi 30 minut. Slijeme vodu, misku utřeme papírovým ubrouskem a dáme stranou.
2 Do mixéru dáme papričky, vodu, zázvor, sůl, kmín a pepř. Mixujeme dohladka, asi 1 minutu. Při mixování si pomáháme stěrkou. Směs bude hutná, nepřidáváme žádnou vodu.
3 Do již použité prázdné misky dáme kuře a přidáme chilli pyré, které jsme připravili. Rukama promícháme maso a chilli pyré tak, aby všechny kousky byly rovnoměrně pokryté. V tomto okamžiku můžeme kuře ihned zpracovat nebo jej můžeme uložit do lednice až na 24 hodin.
4 Předehřejeme grilovací pánev nebo venkovní gril na 180 – 230 °C. Potřeme rošt/pánev rostlinným olejem, dáme kuře na gril a osolíme. Grilujeme 8-10 minut, otočíme, osolíme druhou stranu kuřete a grilujeme dalších 8-10 minut.
5 Hotové kuře nakrájíme na menší kousky. Nakrájíme avokádo na kostičky, cibuli najemno, nasekáme koriandr a citron nakrájíme na měsíčky. Na pánvi ohřejeme tortilly a můžeme servírovat.
  • Použité chilli papričky
  • Ancho celé sušené (4ks)
  • Guajillo celé sušené (4ks)
  • Ingredience
  • 115 mililitrů vody na zalití chilli
  • 2 lžičky zázvoru nakrájeného
  • 11/2 lžičky mořské soli
  • 3/4 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 900 gramů kuřecí stehna bez kostí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • K podávání budeme potřebovat
  • Kukuřičné/moučné tortilly
  • Avokádo
  • Cibule
  • Koriandr
  • Salsa
  • Citrón
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 30 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 500 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu