
Postup
1 Ze sušených chilli papriček odstraníme stopky a semínka. Vložíme papričky do misky a zalijeme je tak, aby všechny papričky byly ponořené ve vodě. Louhujeme asi 30 minut. Slijeme vodu, misku utřeme papírovým ubrouskem a dáme stranou.
2 Do mixéru dáme papričky, vodu, zázvor, sůl, kmín a pepř. Mixujeme dohladka, asi 1 minutu. Při mixování si pomáháme stěrkou. Směs bude hutná, nepřidáváme žádnou vodu.
3 Do již použité prázdné misky dáme kuře a přidáme chilli pyré, které jsme připravili. Rukama promícháme maso a chilli pyré tak, aby všechny kousky byly rovnoměrně pokryté. V tomto okamžiku můžeme kuře ihned zpracovat nebo jej můžeme uložit do lednice až na 24 hodin.
4 Předehřejeme grilovací pánev nebo venkovní gril na 180 – 230 °C. Potřeme rošt/pánev rostlinným olejem, dáme kuře na gril a osolíme. Grilujeme 8-10 minut, otočíme, osolíme druhou stranu kuřete a grilujeme dalších 8-10 minut.
5 Hotové kuře nakrájíme na menší kousky. Nakrájíme avokádo na kostičky, cibuli najemno, nasekáme koriandr a citron nakrájíme na měsíčky. Na pánvi ohřejeme tortilly a můžeme servírovat.
- Použité chilli papričky
- Ancho celé sušené (4ks)
- Guajillo celé sušené (4ks)
- Ingredience
- 115 mililitrů vody na zalití chilli
- 2 lžičky zázvoru nakrájeného
- 11/2 lžičky mořské soli
- 3/4 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 900 gramů kuřecí stehna bez kostí
- 2 lžíce rostlinného oleje
- K podávání budeme potřebovat
- Kukuřičné/moučné tortilly
- Avokádo
- Cibule
- Koriandr
- Salsa
- Citrón
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 30 min