
Postup
1 Rajčatová salsa:
Červenou papriku s šalotkou si nakrájejte nadrobno a orestujte v olivovém oleji na pánvi. Pak přidejte plechovku krájených rajčat, sůl, pepř a nechte vařit do změknutí papriky, zhruba 10 minut.
Nakonec přidejte nasekaný koriandr a chilli mash Carolina Reaper. Promíchejte, nechte vystydnout a ještě půl hodiny odležet.
2 Bylinkový dip:
V míse si smíchejte Lučinu se zakysanou smetanou a solí. Přidejte chilli mash Carolina Reaper, nadrobno nasekané bylinky a vše promíchejte. Nechte půl hodiny odležet a před servírováním ozdobte plátky nakládaných chilli papriček Red Jalapeño.
3 Medovo-hořčičný dip:
Med si zahřejte v mikrovlnné troubě, aby byl řidší. Smíchejte ho s majonézou, zakysanou smetanou, solí, s chilli hrubozrnnou hořčicí Scorpion Moruga a chilli mashem Carolina Reaper. Pak nechte ještě půl hodiny odležet.
- Použité chilli
- Carolina Reaper mash
- 200 g hrubozrnné hořčice s chilli Scorpion Moruga
- nakládané Red Jalapeño chilli papričky
- Rajčatová salsa
- plechovka krájených rajčat
- červená paprika
- šalotka
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- hrst koriandru
- Bylinkový dip
- 100 g Lučiny
- 200 g zakysané smetany
- sůl
- bylinky podle chuti (bazalka, petrželka, tymián)
- Medovo - hořčičný dip
- 50 g medu
- 100 g majonézy
- lžíce zakysané smetany
- sůl
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 45 min
- Doba vaření 0 min